vzad 697 - Ochrana prírody: Ovocné stromy – hruška obyčajná <i>(Pyrus communis)</i> vpred
Ochrana prírody: Ovocné stromy – hruška obyčajná (Pyrus communis)
Katalógové číslo: 697
Autor výtvarného návrhu známky : Karol Felix
Autor rytiny známky : Rudolf Cigánik
Deň vydania: 11. 10. 2019
Tlačiareň: Poštovní tiskárna cenin Praha, a. s., Česká republika
Spôsob tlače: oceľotlač v kombinácii s ofsetom
Rozmery známky: 54,4 mm x 44,4 mm
Náklad známok: 80 000 ks
   
Autor výtvarného návrhu FDC: Karol Felix
Výtvarný návrh FDC pečiatky: Karol Felix
Tlačiareň FDC: BB PRINT, s. r. o.
Spôsob tlače: ofset
Náklad FDC: 3 000 ks

 


 


Ministerstvo dopravy a výstavby SR schválilo platnosť poštovej známky „Ochrana prírody: Ovocné stromy – hruška obyčajná (Pyrus communis)“ s nominálnou hodnotou 1,70 €. Poštová známka platí vo vnútroštátnom a medzinárodnom poštovom styku od 11. 10. 2019 až do ukončenia platnosti.
Poštovú známku rozmerov 54,4 x 44,4 mm vrátane perforácie (na šírku) vytlačila technikou oceľotlače v kombinácii s ofsetom Poštovní tiskárna cenin Praha, a. s., na upravených tlačových listoch so štyrmi známkami.
Motívom poštovej známky je pohľad na Chránenú krajinnú oblasť Biele Karpaty so solitérom jedinečného kultivaru hrušky obyčajnej – ružovej a námetom medzihárčia vetvička obsypaná jej plodmi.
Súčasne s poštovou známkou je vydaná obálka prvého dňa s pečiatkou FDC a domicilom Nemšová. Motívom FDC je rozkvitnutá vetvička hrušky obyčajnej a námetom FDC pečiatky kvet hrušky. FDC vytlačila technikou ofsetu spoločnosť BB PRINT, s. r. o.
Autorom výtvarných návrhov emisie je akad. mal. Karol Felix. Autorom rytiny poštovej známky, ako aj medzihárčia je akad. mal. Rudolf Cigánik.
 
Obsah
Rok 2019