vzad 748 - Návšteva pápeža Františka na Slovensku vpred
Návšteva pápeža Františka na Slovensku
Katalógové číslo: 748
Autor grafickej úpravy známky a kupónu: Peter Nosáľ
Deň vydania: 10. 9. 2021
Tlačiareň: Tiskárna Hradištko, s. r. o., Česká republika
Spôsob tlače: Ofset
Rozmery známky: 40,0 mm x 30,0 mm
Náklad známok: 300 000 ks
   
Autor výtvarného návrhu FDC: Peter Nosáľ
Výtvarný návrh FDC pečiatky: Peter Nosáľ
Tlačiareň FDC: BB PRINT, s. r. o.
Spôsob tlače: Ofset
Náklad FDC: 4 000 ks

 


 


Ministerstvo dopravy a výstavby Slovenskej republiky schválilo platnosť poštovej známky „Návšteva pápeža Františka na Slovensku“ s nominálnou hodnotou 1,20 €. Poštová známka platí vo vnútroštátnom a medzinárodnom poštovom styku od 10. 9. 2021 až do ukončenia jej platnosti.
Poštovú známku rozmerov 40 mm x 30 mm vrátane perforácie vytlačila technikou viacfarebného ofsetu spoločnosť Tiskárna Hradištko, s. r. o., na tlačovom liste s 15 známkami a 15 kupónmi.
Ústredným motívom poštovej známky je portrét pápeža Františka. Na kupóne je zobrazený pápežov osobný erb spolu s dátumom návštevy a uvedením štyroch slovenských miest, ktoré počas svojej apoštolskej cesty navštívi.
Súčasne s poštovou známkou je vydaná obálka prvého dňa vydania s pečiatkou FDC a domicilom mesta Šaštín-Stráže a technikou ofsetu ju vytlačila spoločnosť BB PRINT, s. r. o. Motívom prítlače na obálke je Bazilika Sedembolestnej Panny Márie v Šaštíne, v ktorej bude pápež dňa 15. 9. 2021 celebrovať Svätú omšu. Námetom FDC pečiatky sú prekrížené kľúče prevzaté z loga Svätej stolice.
Autorom výtvarných návrhov emisie je Mgr. art. Peter Nosáľ.
 
Obsah
Rok 2021