vzad 776 - 100. výročie česko-slovenskej technickej normalizácie vpred
100. výročie česko-slovenskej technickej normalizácie
Katalógové číslo: 776
Autor výtvarného návrhu známky : Igor Benca
Deň vydania: 20. 10. 2022
Tlačiareň: Tiskárna Hradištko, s. r. o., Česká republika
Spôsob tlače: Ofset
Rozmery známky: 26,5 mm x 44,1 mm
Náklad známok: 250 000 ks
   
Autor výtvarného návrhu FDC: Igor Benca
Výtvarný návrh FDC pečiatky: Igor Benca
Tlačiareň FDC: Tiskárna Hradištko, s. r. o., Česká republika
Spôsob tlače: Digitálna tlač
Náklad FDC: 3 000 ks

 


 


Ministerstvo dopravy a výstavby Slovenskej republiky schválilo platnosť poštovej známky „100. výročie česko-slovenskej technickej normalizácie“ s nominálnou hodnotou 1,00 €. Poštová známka platí vo vnútroštátnom a medzinárodnom poštovom styku od 20. 10. 2022 až do ukončenia jej platnosti.
Poštovú známku rozmerov 26,5 mm x 44,1 mm vrátane perforácie vytlačila technikou viacfarebného ofsetu spoločnosť Tiskárna Hradištko, s. r. o., na tlačových listoch s 50 známkami.
Motívom poštovej známky sú hlavičky skrutiek a vrutov zobrazené na milimetrovom pozadí, ktoré symbolizujú základné parametre technických noriem.
Súčasne s poštovou známkou je vydaná obálka prvého dňa vydania s pečiatkou FDC a domicilom mesta Bratislava a technikou digitálnej tlače ju vytlačila spoločnosť Tiskárna Hradištko, s. r. o. Na FDC sú zobrazené nástroje súvisiace s meraním presnosti strojárskych produktov: posuvné meradlo merajúce priemer závitu skrutky, odpichovadlo na určenie vzdialenosti a milimetrový papier. Námetom FDC pečiatky je kótovanie matice.
Autorom výtvarných návrhov emisie je doc. akad. mal. Igor Benca.
 
Obsah
Rok 2022