vzad 801 - Spoločné vydanie s Azerbajdžanom: Terchovská muzika vpred
Spoločné vydanie s Azerbajdžanom: Terchovská muzika
Katalógové číslo: 801
Autor výtvarného návrhu známky : Marcel Benčík
Deň vydania: 2. 10. 2023
Tlačiareň: Tiskárna Hradištko, s. r. o., Česká republika
Spôsob tlače: Ofset v kombinácii so serigrafiou
Rozmery známky: 30,0 mm x 40,0 mm
Náklad známok: 150 000 ks
   
Autor výtvarného návrhu FDC: Marcel Benčík
Výtvarný návrh FDC pečiatky: Marcel Benčík
Tlačiareň FDC: Tiskárna Hradištko, s. r. o., Česká republika
Spôsob tlače: Digitálna tlač
Náklad FDC: 2 800 ks

 


 


Ministerstvo dopravy Slovenskej republiky schválilo platnosť poštovej známky „Spoločné vydanie s Azerbajdžanom: Terchovská muzika“ s nominálnou hodnotou 1,00 €. Poštová známka platí vo vnútroštátnom a medzinárodnom poštovom styku od 2. 10. 2023 až do ukončenia jej platnosti.
Poštovú známku rozmerov 30 mm x 40 mm vrátane perforácie vytlačila technikou viacfarebného ofsetu v kombinácii so serigrafiou spoločnosť Tiskárna Hradištko, s. r. o., na tlačových listoch s 15 známkami (spolu s 15 známkami kat. č. 802).
Motívom poštovej známky je špecifický hudobný nástroj tvoriaci súčasť Terchovskej muziky ako nehmotného kultúrneho dedičstva UNESCO – dvojstrunovú basičku na pozadí geometricky abstrahovanej krajiny v okolí Terchovej.
Súčasne s poštovou známkou je vydaná obálka prvého dňa vydania s pečiatkou FDC a domicilom mesta Bratislava a technikou digitálnej tlače ju vytlačila spoločnosť Tiskárna Hradištko, s. r. o. Ilustrácia na obálke FDC zobrazuje notový zápis piesne Terchovskej muziky. Námetom FDC pečiatky je slák na basičku.
Autorom výtvarných návrhov emisie je doc. Mgr. art. Marcel Benčík, ArtD.
 
Obsah
Rok 2023