vzad 803 - Spoločné vydanie s Českou republikou: 30. výročie vzniku Českej pošty a Slovenskej pošty vpred
Spoločné vydanie s Českou republikou: 30. výročie vzniku Českej pošty a Slovenskej pošty
Katalógové číslo: 803
Autor výtvarného návrhu známky : Filip Heyduk
Autor rytiny známky : Martin Činovský
Deň vydania: 2. 10. 2023
Tlačiareň: Tiskárna Hradištko, s. r. o., Česká republika
Spôsob tlače: Oceľotlač z plochej platne v kombinácii s ofsetom
Rozmery známky: 54,4 mm x 44,4 mm
Náklad známok: 60 000 ks
   
Autor výtvarného návrhu FDC: Filip Heyduk
Výtvarný návrh FDC pečiatky: Filip Heyduk
Tlačiareň FDC: Tiskárna Hradištko, s. r. o., Česká republika
Spôsob tlače: Oceľotlač z plochej platne
Náklad FDC: 3 300 ks

 


 


Ministerstvo dopravy Slovenskej republiky schválilo platnosť poštovej známky „Spoločné vydanie s Českou republikou: 30. výročie vzniku Českej pošty a Slovenskej pošty“ s nominálnou hodnotou 3,00 €. Poštová známka platí vo vnútroštátnom a medzinárodnom poštovom styku od 2. 10. 2023 až do ukončenia jej platnosti.
Poštovú známku rozmerov 54,4 mm x 44,4 mm vrátane perforácie vytlačila technikou oceľotlače z plochej platne v kombinácii s ofsetom spoločnosť Tiskárna Hradištko, s. r. o., vo forme hárčeka s 1 známkou a 1 kupónom, ktorý je so známkou spojený špeciálnou spojkou.
Motívom poštovej známky je poštový holub držiaci listovú zásielku s logom Slovenskej pošty. Na kupóne je stvárnený poštový holub držiaci listovú zásielku s logom Českej pošty a námetom spojky je farebné logo Československých spojov.
Súčasne s poštovou známkou je vydaná obálka prvého dňa vydania s pečiatkou FDC a domicilom mesta Bratislava a technikou oceľotlače z plochej platne ju vytlačila spoločnosť Tiskárna Hradištko, s. r. o. Ilustrácia na FDC zobrazuje holuba nesúceho balík spolu s číslicami 93 – 23 pripomínajúcimi uvedené výročie. Námetom FDC pečiatky sú dve poštárske trúbky.
Autorom výtvarných návrhov emisie je Mgr. art. Filip Heyduk. Autorom rytiny poštovej známky a FDC je doc. akad. mal. Martin Činovský, ArtD.
 
Obsah
Rok 2023