vzad 774 - Solidarita s Ukrajinou vpred
Solidarita s Ukrajinou
Katalógové číslo: 774
Autor výtvarného návrhu známky : Peter Konečný
Deň vydania: 16. 9. 2022
Tlačiareň: Tiskárna Hradištko, s. r. o., Česká republika
Spôsob tlače: Ofset
Rozmery známky: 44,1 mm x 26,5 mm
Náklad známok: 500 000 ks
   
Autor výtvarného návrhu FDC: Mykola Kovalenko
Výtvarný návrh FDC pečiatky: Mykola Kovalenko
Tlačiareň FDC: Tiskárna Hradištko, s. r. o., Česká republika
Spôsob tlače: Ofset
Náklad FDC: 3 000 ks

 


 


Ministerstvo dopravy a výstavby Slovenskej republiky schválilo platnosť poštovej známky „Solidarita s Ukrajinou“ s nominálnou hodnotou 0,75 €. Poštová známka platí vo vnútroštátnom a medzinárodnom poštovom styku od 16. 9. 2022 až do ukončenia jej platnosti.
Poštovú známku rozmerov 44,1 mm x 26,5 mm vrátane perforácie vytlačila technikou viacfarebného ofsetu spoločnosť Tiskárna Hradištko, s. r. o., na tlačových listoch s 50 známkami.
Emisia poštovej známky bola vybraná z návrhov diel slovenských a ukrajinských umelcov v rámci výstavného projektu Solidarita s Ukrajinou. Na poštovej známke je motív plačúcej utečenky z Ukrajiny, ktorá našla azyl na území Slovenska.
Súčasne s poštovou známkou je vydaná obálka prvého dňa vydania s pečiatkou FDC a domicilom mesta Bratislava a technikou ofsetu ju vytlačila spoločnosť Tiskárna Hradištko, s. r. o. Ilustrácia na FDC zobrazuje motív ruky s víťazným gestom a useknutými prstami symbolicky znázorňujúcimi prinesené obety. Námetom FDC pečiatky je kráčajúca loď symbolizujúca potopený ruský krížnik pri Haďom ostrove.
Autorom výtvarného návrhu poštovej známky je Peter Konečný. Autorkou výtvarného návrhu FDC a FDC pečiatky je Mykola Kovalenko.
 
Obsah
Rok 2022