vzad 673 - Vianočná pošta 2018 vpred
Vianočná pošta 2018
Katalógové číslo: 673
Autor výtvarného návrhu známky: Linda Mészárosová
Autor grafickej úpravy známky: Vladislav Rostoka
Deň vydania: 9. 11. 2018
Tlačiareň: Tiskárna Hradištko, s. r. o., Česká republika
Spôsob tlače: ofset
Rozmery známky: 33,9 mm x 26,5 mm
Náklad známok: 1 000 000 ks
   
Autor výtvarného návrhu FDC: Christopher Peter
Výtvarný návrh FDC pečiatky: Viktória Csábiová
Tlačiareň FDC: BB PRINT, s.r.o., Bratislava
Spôsob tlače: ofset
Náklad FDC: 3 100 ks

 


 


Ministerstvo dopravy a výstavby SR schválilo platnosť poštovej známky „Vianočná pošta 2018“ s označením nominálnej hodnoty T2 50g. Označenie zodpovedá cene, ktorá sa zhoduje s výškou poštovej sadzby za list 2. triedy do hmotnosti 50 g vo vnútroštátnom styku, položka L.2.01 Tarify SP, a. s. Poštová známka platí vo vnútroštátnom a medzinárodnom poštovom styku od 9. 11. 2018 až do ukončenia platnosti.
Poštovú známku rozmerov 33,9 x 26,5 mm vrátane perforácie (na šírku) vytlačila technikou viacfarebného ofsetu Tiskárna Hradištko, s. r. o., na tlačových listoch s 50 známkami. Motívom poštovej známky je detská kresba anjela od Lindy Mészárosovej zo Základnej školy na Rozmarínovej ulici v Komárne.
Súčasne s poštovou známkou je vydaná obálka prvého dňa s pečiatkou FDC a domicilom Rajecká Lesná. Motívom prítlače na FDC je kresba sv. Mikuláša od Christophera Petra. Námetom FDC pečiatky je kresba vianočného kapra, ktorej autorkou je Viktória Csábiová. FDC vytlačila technikou ofsetu spoločnosť BB PRINT, s. r. o. Všetky výtvarné návrhy tejto emisie boli vybrané z obrázkov detí na základe súťaže organizovanej Slovenskou poštou, a. s., v rámci projektu Vianočná pošta.
Autorom grafickej úpravy emisie je akad. mal. Vladislav Rostoka.
 
Obsah
Rok 2018