vzad 737 - 100. výročie založenia Speváckeho zboru slovenských učiteľov vpred
100. výročie založenia Speváckeho zboru slovenských učiteľov
Katalógové číslo: 737
Autor výtvarného návrhu známky : Daniela Olejníková
Deň vydania: 13. 3. 2021
Tlačiareň: Tiskárna Hradištko, s. r. o., Česká republika
Spôsob tlače: Ofset
Rozmery známky: 44,1 mm x 26,5 mm
Náklad známok: 250 000 ks
   
Autor výtvarného návrhu FDC: Daniela Olejníková
Výtvarný návrh FDC pečiatky: Daniela Olejníková
Tlačiareň FDC: BB PRINT, s.r.o.
Spôsob tlače: Ofset
Náklad FDC: 3 000 ks

 


 


Ministerstvo dopravy a výstavby Slovenskej republiky schválilo platnosť poštovej známky „100. výročie založenia Speváckeho zboru slovenských učiteľov“ s nominálnou hodnotou 0,65 €. Poštová známka platí vo vnútroštátnom a medzinárodnom poštovom styku od 13. 3. 2021 až do ukončenia jej platnosti.
Poštovú známku rozmerov 44,1 mm x 26,5 mm vrátane perforácie vytlačila technikou ofsetu na tlačových listoch s 50 známkami spoločnosť Tiskárna Hradištko, s. r. o. Na poštovej známke je zobrazený štylizovaný zbor učiteľov spievajúcich nad otvorenou knihou s farebnými líniami stvárňujúcimi zvukové vibrácie spevu.
Súčasne s poštovou známkou je vydaná obálka prvého dňa vydania s pečiatkou FDC a domicilom Trenčianske Teplice a technikou ofsetu ju vytlačila spoločnosť BB PRINT, s. r. o. Motív prítlače na obálke predstavuje Domov Speváckeho zboru slovenských učiteľov v Trenčianskych Tepliciach s rozvíjajúcimi sa líniami znázorňujúcimi hudbu. Motívom pečiatky je štylizovaný portrét prvého dirigenta zboru - Miloša Ruppeldta.
Autorkou výtvarného návrhu poštovej známky, prítlače a pečiatky na obálke prvého dňa vydania je Mgr. art. Daniela Olejníková.
 
Obsah
Rok 2021