vzad 741 - EUROPA 2021: Tetrov hlucháň vpred
EUROPA 2021: Tetrov hlucháň
Katalógové číslo: 741
Autor výtvarného návrhu známky : Kamila Štanclová
Deň vydania: 7. 5. 2021
Tlačiareň: Tiskárna Hradištko, s. r. o., Česká republika
Spôsob tlače: Ofset
Rozmery známky: 26,5 mm x 44,1 mm
Náklad známok: 160 000 ks
   
Autor výtvarného návrhu FDC: Kamila Štanclová
Autor rytiny FDC: František Horniak
Výtvarný návrh FDC pečiatky: Kamila Štanclová
Tlačiareň FDC: Tiskárna Hradištko, s. r. o., Česká republika
Spôsob tlače: Oceľotlač z plochej platne
Náklad FDC: 3 000 ks

 


 


Ministerstvo dopravy a výstavby Slovenskej republiky schválilo platnosť poštovej známky „EUROPA 2021: Tetrov hlucháň“ s nominálnou hodnotou 1,70 €. Poštová známka platí vo vnútroštátnom a medzinárodnom poštovom styku od 7. 5. 2021 až do ukončenia jej platnosti.
Poštovú známku rozmerov 26,5 mm x 44,1 mm vrátane perforácie vytlačila technikou viacfarebného ofsetu spoločnosť Tiskárna Hradištko, s. r. o., na upravenom tlačovom liste s 8 známkami.
Motívom poštovej známky je tetrov hlucháň (Tetrao urogallus), ktorý patrí medzi kriticky ohrozené druhy vtáctva žijúce na našom území.
Súčasne s poštovou známkou je vydaná obálka prvého dňa vydania s pečiatkou FDC a domicilom Bratislava a technikou oceľotlače z plochej platne ju vytlačila spoločnosť Tiskárna Hradištko, s. r. o. Ilustrácia na obálke zobrazuje samičku tetrova hlucháňa a námetom FDC pečiatky je letiaci tetrov hlucháň. Autorkou výtvarného návrhu poštovej známky, ilustrácie a pečiatky FDC je akad. mal. Kamila Štanclová. Autorom rytiny FDC je František Horniak.
 
Obsah
Rok 2021