back 1997/1113 forward
Majstrovstvá sveta v biatlone - Osrblie '97
Katalógové číslo:  113
Autor výtvarného návrhu známky:  Júlia Buková
Rytec známky:  Bohumil Šneider
Deň vydania:  31.1.1997
Tlačiareň:  Poštovní tiskárna cenin, a.s., Praha, Česká republika
Technika tlače:  rotačná oceľotlač v kombinácii s hĺbkotlačou
Náklad známok:  2 460 000 ks
Autor motívu na FDC:  Júlia Buková
Rytec FDC:  Bohumil Šneider
Návrh na pečiatku:  Júlia Buková
Tlačiareň FDC:  Poštovní tiskárna cenin, a.s., Praha, Česká republika
Technika tlače FDC:  oceľotlač z plochých platní
Náklad FDC:  10 000 ks

Ministerstvo dopravy, pôšt a telekomunikácií vydalo dňa 31 1. 1997 príležitostnú poštovú známku " Majstrovstvá sveta v biatlone - Osrblie 97 " o nominálnej hodnote 6 Sk.

Známka zobrazujúca pretekajúcich biatlonistov je dielom akad. maliarky Júlie Bukovej. Rytiny emisie vytvoril Bohumil Šneider . Viacfarebnú známku o rozmeroch obrazovej časti 23 x 30 mm (na výšku) vytlačila Poštovní tiskárna cenin, a.s., Praha technikou rotačnej oceľotlače v kombinácii s hĺbkotlačou na tlačových listoch o 50 známkach .

Miesto konania Majstrovstiev sveta v biatlone 97 - Osrblie sa nachádza na strednom Slovensku v prekrásnom prostredí hôr, ktoré ponúka zimným športom vynikajúce možnosti.. Osrblie je zo severu obklopené Nízkymi Tatrami. Z venca hôr je možné vidieť Chopok - zimné lyžiarske stredisko a najvyšší vrch pohoria Nízkych Tatier - Ďumbier. Z juhu je Osrblie ohraničené Stredoslovenským Rudohorím, s výhľadom na Poľanu a Klenovský Vepor. Na konci sedemdesiatych rokov začali nadšenci biatlonu stavať v Osrblí areál biatlonu. Rozloha biatlonového areálu predstavuje v súčasnosti viac ako 5 hektárov. Osrblie je už niekoľko rokov centrom slovenského biatlonu, ale nie je neznáme ani pre biatlonistov zo zahraničia. Od roku 1981, kedy sa tu konali prvé biatlonové preteky sa v Osrblí uskutočnilo viacero významných medzinárodných pretekov. Slovensko, ktoré patrí medzi najmladších členov Medzinárodnej biatlonovej únie víta špičkových pretekárov biatlonistov - účastníkov Majstrovstiev sveta v biatlone v Osrblí.

Známka platila v tuzemskom i medzinárodnom poštovom styku od 31. 1. 1997 do 31. 12. 2008.


FDC
Obsah 1993-2000
Rok 1997
Copyright ©2000 askom