vzad 605 - Majstrovstvá Európy v krasokorčuľovaní v Bratislave vpred
Majstrovstvá Európy v krasokorčuľovaní v Bratislave
Katalógové číslo: 605
Autor výtvarného návrhu známky: Marianna Žálec Varcholová
Deň vydania: 27. 1. 2016
Tlačiareň: Poštovní tiskárna cenin Praha, a.s., Česká republika
Spôsob tlače: ofset
Rozmery známky: 44,1 x 26,5 mm
Náklad známok: 200 000 ks
   
Autor výtvarného návrhu FDC: Marianna Žálec Varcholová
Výtvarný návrh FDC pečiatky: Marianna Žálec Varcholová
Tlačiareň FDC: Poštovní tiskárna cenin Praha, a.s., Česká republika
Spôsob tlače: oceľotlač z plochej platne
Náklad FDC: 3 100 ks

 


 

Ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR schválilo platnosť poštovej známky „Majstrovstvá Európy v krasokorčuľovaní v Bratislave“ s nominálnou hodnotou 0,90 €. Poštová známka platí vo vnútroštátnom a medzinárodnom poštovom styku od 27. 1. 2016 až do ukončenia platnosti.
Poštovú známku rozmerov 44,1 x 26,5 mm vrátane perforácie (na šírku) vytlačila technikou viacfarebného ofsetu tlačiareň Poštovní tiskárna cenin Praha, a. s, na tlačových listoch s 50 známkami.
Poštová známka sa vydáva pri príležitosti 108. ročníka Majstrovstiev Európy v krasokorčuľovaní (27. – 31. 1. 2016, Zimný štadión Ondreja Nepelu, Bratislava). Motívy poštovej známky a FDC sú venované krasokorčuliarskej disciplíne tance na ľade. Autorka výtvarných návrhov emisie sa inšpirovala tanečnými kreáciami slovenskej reprezentačnej dvojice v tancoch na ľade – Federica Testa a Lukáš Csölley. Námetom FDC pečiatky s domicilom Bratislava je štylizovaná figúra krasokorčuliarky. FDC vytlačila technikou oceľotlače tlačiareň Poštovní tiskárna cenin Praha, a. s.
Autorkou výtvarných návrhov emisie je Mgr. art. Marianna Žálec Varcholová. Autorom rytiny FDC je Mgr. art. Ľubomír Žálec, ArtD.
 
 
Obsah
Rok 2016