vzad 616 - XV. Letné paralympijské hry v Riu de Janeiro vpred
XV. Letné paralympijské hry v Riu de Janeiro
Katalógové číslo: 616
Autor výtvarného návrhu známky: Igor Piačka
Deň vydania: 8. 7. 2016
Tlačiareň: Poštovní tiskárna cenin Praha, a.s., Česká republika
Spôsob tlače: ofset
Rozmery známky: 26,5 x 44,1 mm
Náklad známok: 200 000 ks
   
Autor výtvarného návrhu FDC: Igor Piačka
Autor rytiny FDC: Jozef Česla
Výtvarný návrh FDC pečiatky: Igor Piačka
Tlačiareň FDC: Poštovní tiskárna cenin Praha, a.s., Česká republika
Spôsob tlače: oceľotlač z plochej platne
Náklad FDC: 3 200 ks

 


 

Ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR schválilo platnosť poštovej známky „XV. letné paralympijské hry v Riu de Janeiro“ s nominálnou hodnotou 1,00 €. Poštová známka platí vo vnútroštátnom a medzinárodnom poštovom styku od 8. 7. 2016 až do ukončenia platnosti.
Poštovú známku rozmerov 26,5 × 44,1 mm vrátane perforácie (na výšku) vytlačila technikou viacfarebného ofsetu Poštovní tiskárna cenin Praha, a. s., na tlačových listoch s 50 známkami. Motívmi emisie sú paralympijské disciplíny. Námetom poštovej známky je stolný tenis na pozadí sochy Krista Spasiteľa na hore Corcovado, ktorá je dominantou mesta Rio de Janeiro. Súčasne s poštovou známkou je vydaná obálka prvého dňa s pečiatkou FDC a domicilom Bratislava. Motívom prítlače na FDC je lukostreľba a námetom FDC pečiatky je paralympijská cyklistická disciplína − handbik.
FDC vytlačila technikou jednofarebnej oceľotlače z plochej platne Poštovní tiskárna cenin Praha, a. s. Autorom výtvarného návrhu emisie je akad. mal. Igor Piačka. Autorom rytiny FDC je Mgr. art. Jozef Česla.
 
Obsah
Rok 2016