vzad 661 - EUROPA 2018: Most SNP v Bratislave vpred
EUROPA 2018: Most SNP v Bratislave
Katalógové číslo: 661
Autor výtvarného návrhu známky: Ľubica Segečová
Deň vydania: 4. 5. 2018
Tlačiareň: Tiskárna Hradištko, s. r. o., v spolupráci s Poštovní tiskárnou cenin Praha, a. s., Česká republika
Spôsob tlače: ofset
Rozmery známky: 26,5 mm x 44,1 mm
Náklad známok: 160 000 ks
   
Autor výtvarného návrhu FDC: Ľubica Segečová
Výtvarný návrh FDC pečiatky: Ľubica Segečová
Tlačiareň FDC: BB PRINT, s. r. o.
Spôsob tlače: ofset
Náklad FDC: 3 100 ks
   

 


 


Ministerstvo dopravy a výstavby SR schválilo platnosť poštovej známky „EUROPA 2018: Most SNP v Bratislave“ s nominálnou hodnotou 1,10 €. Poštová známka platí vo vnútroštátnom a medzinárodnom poštovom styku od 4. 5. 2018 až do ukončenia platnosti.
Poštovú známku rozmerov 26,5 x 44,1 mm vrátane perforácie (na výšku) vytlačila technikou ofsetu spoločnosť Tiskárna Hradištko, s. r. o., v spolupráci s Poštovní tiskárnou cenin Praha, a. s., na upravených tlačových listoch s 8 známkami v polygrafickej úprave tzv. tête-bêche (protistojné dvojice poštových známok).
Motívom poštovej známky je dobová koláž návrhu Mosta SNP v Bratislave z roku 1967 od trojice architektov Jozefa Lacka, Ladislava Kušníra a Ivana Slameňa, ktorá bola súčasťou súťažného návrhu na tento most a nachádza sa v Archíve Ústavu architektúry SAV.
Súčasne s poštovou známkou je vydaná obálka prvého dňa s pečiatkou FDC a domicilom Bratislava. Motívom prítlače na FDC sú pôvodné realizačné výkresy k stavbe mosta a námetom FDC pečiatky jeho základné numerické parametre. FDC vytlačila technikou ofsetu spoločnosť BB PRINT, s. r. o.
Autorkou výtvarných návrhov emisie je Mgr. art. Ľubica Segečová.
 
Obsah
Rok 2018